Σάββατο, 18 Σεπ 2021
Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 10:53

Χορηγός Επικοινωνίας στο 5ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής το OceanPlus.gr

Γράφτηκε από THE OCEAN MEDIA TEAM

Ένα συνέδριο-σταθμός για τη Ναυτιλιακή Βιομηχανία, το Ναυτιλιακό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής, στην 5η διοργάνωσή του επιστρέφει την ερχόμενη εβδομάδα στις 23 Ιανουαρίου 2020 στο Μέγαρο Μουσικής με κεντρικό τίτλο "Η Ναυτιλία στην δεκαετία των μεγάλων αλλαγών και προκλήσεων", με εξαιρετικούς ομιλητές και πάνελ συζητήσεων. Μεταξύ των χορηγών επικοινωνίας και το OceanPlus.gr 

 Η παγκόσμια ναυτιλία βρίσκεται μπροστά σε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ιστορίας της, καθώς καλείται «μέσα σε ένα βράδυ» στην κυριολεξία να αλλάξει το καύσιμο που χρησιμοποιεί. Η ανησυχία περίσσια μεταξύ των χιλιάδων πλοιοκτητών, ναυλωτών και όλων των εμπλεκομένων με τον ναυτιλιακό κλάδο. Παράλληλα, οι «εμπορικοί πόλεμοι» παραμένουν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, ενώ η τεχνολογία έρχεται να διαμορφώσει ένα νέο εξελιγμένο πλαίσιο λειτουργίας του πλοίου και της ναυτιλιακής εταιρείας. Αν λοιπόν ένας κλάδος αντιμετωπίζει έντονα το φαινόμενο της εποχής μας, αυτό του disruption, είναι σίγουρα ο ναυτιλιακός.

Όμως, παρά τις όποιες αντιξοότητες και μέσα στο πολυσύνθετο και με πολλές αβεβαιότητες οικονομικό, επιχειρηματικό, τεχνολογικό περιβάλλον, και πάλι οι Έλληνες πλοιοκτήτες παραμένουν οι πρωταγωνιστές του κλάδου, αγωνίζονται και ανταγωνίζονται και υπερισχύουν άλλων μεγάλων ναυτιλιακών δυνάμεων, όπως η Κίνα, και επενδύουν αυξάνοντας συνεχώς το μερίδιο αγοράς.

Στο 5ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής με τίτλο «Η ναυτιλία στη δεκαετία των μεγάλων αλλαγών και προκλήσεων», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα συζητηθούν όλα τα επίκαιρα και φλέγοντα θέματα που απασχολούν την ελληνική και διεθνή ναυτιλία. Παράλληλα, θα δοθεί η ευκαιρία να γίνει μια αποτίμηση των πρώτων ημερών λειτουργίας του παγκόσμιου στόλου με τα νέα καύσιμα μειωμένης περιεκτικότητας σε θείο. Επιπροσθέτως, παρουσιάζεται μελέτη της εταιρείας Deloitte που διεξάγεται ειδικώς για το Συνέδριο για την προσφορά της ναυτιλίας στη συλλογική προσπάθεια για ανάταξη της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ - ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ