Τετάρτη, 30 Σεπ 2020

Στην 8η θέση Αθήνα-Πειραιάς στη λίστα 2020 Xinhua-Baltic International Shipping Centre Development (ISCD) Index

Γράφτηκε από The Ocean Media Team
Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020, 13:07

Το Baltic Exchange, σε συνεργασία με το Xinhua, το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, δημοσίευσε το Δείκτη Xinhua-Baltic International Shipping Center Development (ISCD) 2020. Ο δείκτης για 7η χρονιά παρέχει μια ανεξάρτητη κατάταξη της απόδοσης των μεγαλύτερων πόλεων του κόσμου που προσφέρουν λιμενικές και ναυτιλιακές υπηρεσίες. O Πειραιάς ανέβηκε στην 8η θέση της παγκόσμιας κλίμακας το 2020.

top 10 cities

Βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, συμπεριλαμβανομένης της λιμενικής απόδοσης και της υποδομής, το βάθος και το εύρος των επαγγελματικών υπηρεσιών θαλάσσιας υποστήριξης, καθώς και το γενικό επιχειρηματικό περιβάλλον, η τελευταία έκθεση δείχνει πως τα κορυφαία 5 διεθνή κέντρα ναυτιλίας παραμένουν τα ίδια με το 2019, αν και με κάποιες μετακινήσεις

  • Η Σιγκαπούρη βρίσκεται στην πρώτη θέση για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, ακολουθούμενη από το Λονδίνο, τη Σαγκάη, το Χονγκ Κονγκ και το Ντουμπάι.
  • Το Λονδίνο και το Ντουμπάι είναι τα μόνα κορυφαία διεθνή ναυτιλιακά κέντρα εκτός Ασίας, με το Λονδίνο να ανεβαίνει μία θέση στη δεύτερη θέση.
  • Συνεχίστηκε η άνοδος στις περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου με το Ντουμπάι να διατηρεί την πέμπτη θέση, ενώ
  • η Αθήνα-Πειραιάς ανέβηκε στην όγδοη θέση.