Πέμπτη, 21 Οκτ 2021

5G: Με τον αραμπά…

Γράφτηκε από
Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 11:04

Όταν σε παγκόσμιο επίπεδο η συζήτηση για τα δίκτυα 5G και τις ψηφιακές δεξιότητες που μπορεί να αναπτυχθούν είναι σε εξέλιξη δύο ειδήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας μάλλον προσγειώνουν εκείνους που ονειρεύονται την πάταξη της γραφειοκρατίας, των ψηφιακών ταχυτήτων για τις εφαρμογές στην εφοδιαστική κ.λ.π..

The Good, the Bad and the Ugly

Γράφτηκε από
Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 08:29

The world is interconnected through global trade on the basis of a transportation industry. And, it will continue to grow, with a predicted rise of nearly a third in seaborne-trade towards 2030, and with increases in tonne-mileage up to 74,000 billion over the forecast period.

«Χαμένα» στις … πλατφόρμες

Γράφτηκε από
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 09:08

«Χαμένα» στις … πλατφόρμες και στα «σύννεφα»; Ναι είναι η απάντηση των εμπειρογνωμόνων σε θέματα ψηφιακής τεχνολογίας που το τελευταίο διάστημα έχουν στρέψει το ενδιαφέρον στην εφοδιαστική και τα προβλήματά της. Αλλά τι είναι χαμένα; Η απάντηση αφορά στα στοιχεία που συνοδεύουν ένα εμπόρευμα και τα οποία «συνταξιδεύουν με αυτό μέσα από τα ηλεκτρονικά δίκτυα και τις πλατφόρμες που χρησιμοποιούν τα λιμάνια και η εφοδιαστική.

Προσδεθείτε… Ισχυρές αναταράξεις 5G

Γράφτηκε από
Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019 17:32

Δομικού χαρακτήρα αλλαγές στην εφοδιαστική και γενικότερα τα logistics με πολλές «ενδιαφέρουσες»… αναταράξεις θα επιφέρει η καθιέρωση ταχυτήτων 5G. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών εξειδικευμένων στις ψηφιακές τεχνολογίες η βελτίωση των ταχυτήτων ανταπόκρισης συστημάτων που «πατάνε- υπακούνε» σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές θα συμβάλει κατ αναλογία στη μείωση των χρόνων ανταπόκρισης της εφοδιαστικής.

New Digital Container Shipping Association is aiming to make a splash

Γράφτηκε από
Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019 17:18

A container shipping group to help coordinate the industry’s rapid digitisation has formally launched after a green light from the US Federal Maritime Commission. MSC, Maersk, Hapag-Lloyd and Ocean Network Express (ONE) officially established the Digital Container Shipping Association (DCSA) last week in Amsterdam, with Maersk’s Thomas Bagge named chief executive and MSC’s Andre Simha (pictured above) chairman.