Πέμπτη, 21 Οκτ 2021

Επτά καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες και επιχειρήσεις για τη θαλάσσια οικονομία, οι δύο από αυτές με διάκριση, «αποφοίτησαν» από το “BLUE Prototype by TEE–ΕΛΚΕΘΕ”. Ύστερα από πολύμηνη αρχική αξιολόγηση, ομαδική και εξατομικευμένη υποστήριξη, παρουσιάσεις και επαναξιολόγηση, που συνέπεσαν σε μεγάλο βαθμό με τους περιορισμούς της κρίσης του κορωνοϊού και εξελίχθηκαν κατά βάση διαδικτυακά, η ολοκλήρωση της Β φάσης του “Blue Prototype” σηματοδοτεί μια νέα, πιο δυναμική εποχή εξωστρέφειας για τις συμμετέχουσες ομάδες και επιχειρήσεις.

5G: Με τον αραμπά…

Γράφτηκε από
Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 11:04

Όταν σε παγκόσμιο επίπεδο η συζήτηση για τα δίκτυα 5G και τις ψηφιακές δεξιότητες που μπορεί να αναπτυχθούν είναι σε εξέλιξη δύο ειδήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας μάλλον προσγειώνουν εκείνους που ονειρεύονται την πάταξη της γραφειοκρατίας, των ψηφιακών ταχυτήτων για τις εφαρμογές στην εφοδιαστική κ.λ.π..

The Good, the Bad and the Ugly

Γράφτηκε από
Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 08:29

The world is interconnected through global trade on the basis of a transportation industry. And, it will continue to grow, with a predicted rise of nearly a third in seaborne-trade towards 2030, and with increases in tonne-mileage up to 74,000 billion over the forecast period.

Ξεκίνησε η κατασκευή του πλοίου μεταφοράς & ανεφοδιασμού (Semi-Ballastable Barge Transporter-SBBT) στο ναυπηγείο ROSETTI MARINO Spa της Ραβέννας, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου έργου Poseidon Med II, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί το 2020. Το SBBT, με χωρητικότητα φορτίου 4.000 m3 LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο) και 1.000 m3 MDO (πετρέλαιο), θα είναι το πρώτο πλοίο αυτού του καινοτόμου τύπου στην περιοχή της Μεσογείου που θα χρησιμοποιηθεί για ανεφοδιασμό πλοίων στη Βόρειο-Αδριατική θάλασσα.

«Χαμένα» στις … πλατφόρμες

Γράφτηκε από
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 09:08

«Χαμένα» στις … πλατφόρμες και στα «σύννεφα»; Ναι είναι η απάντηση των εμπειρογνωμόνων σε θέματα ψηφιακής τεχνολογίας που το τελευταίο διάστημα έχουν στρέψει το ενδιαφέρον στην εφοδιαστική και τα προβλήματά της. Αλλά τι είναι χαμένα; Η απάντηση αφορά στα στοιχεία που συνοδεύουν ένα εμπόρευμα και τα οποία «συνταξιδεύουν με αυτό μέσα από τα ηλεκτρονικά δίκτυα και τις πλατφόρμες που χρησιμοποιούν τα λιμάνια και η εφοδιαστική.

Προσδεθείτε… Ισχυρές αναταράξεις 5G

Γράφτηκε από
Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019 17:32

Δομικού χαρακτήρα αλλαγές στην εφοδιαστική και γενικότερα τα logistics με πολλές «ενδιαφέρουσες»… αναταράξεις θα επιφέρει η καθιέρωση ταχυτήτων 5G. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών εξειδικευμένων στις ψηφιακές τεχνολογίες η βελτίωση των ταχυτήτων ανταπόκρισης συστημάτων που «πατάνε- υπακούνε» σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές θα συμβάλει κατ αναλογία στη μείωση των χρόνων ανταπόκρισης της εφοδιαστικής.

New Digital Container Shipping Association is aiming to make a splash

Γράφτηκε από
Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019 17:18

A container shipping group to help coordinate the industry’s rapid digitisation has formally launched after a green light from the US Federal Maritime Commission. MSC, Maersk, Hapag-Lloyd and Ocean Network Express (ONE) officially established the Digital Container Shipping Association (DCSA) last week in Amsterdam, with Maersk’s Thomas Bagge named chief executive and MSC’s Andre Simha (pictured above) chairman.