Πέμπτη, 21 Οκτ 2021

Τα Ποσειδώνια φέρνουν τη διεθνή ναυτιλία ξανά στο προσκήνιο, δημιουργώντας μία πλατφόρμα που θα δώσει τη δυνατότητα να συζητηθούν οι τρέχουσες προκλήσεις για τον κλάδο. Υπό τον τίτλο Its time to talk”, τα Ποσειδώνια συγκεντρώνουν τα μεγαλύτερα ναυτιλιακά media και ναυτιλιακούς οργανισμούς για μία σειρά από web conferences και forums, από 26 έως 30 Οκτωβρίου, την εβδομάδα που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν, ως φυσική έκθεση, τα Ποσειδώνια.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το 1ο Διεθνές Πολιτιστικό Συνέδριο “Ο Άνθρωπος και τα Δημιουργήματά του” που θα διεξαχθεί στην Αθήνα 20-23 Οκτωβρίου 2020 στην αίθουσα συνεδριάσεων “ΕΡΜΗΣ” του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αθηνών (Ακαδημίας 7), χορηγός επικοινωνίας του οποίου είναι -μεταξύ άλλων- το OceanPlus.Gr

Η Ένωση Μαρινών Ελλάδας δίνει το δικό της «παρών» στον αγώνα κατά του κορωνοϊού από τον οποίο πλήττεται η χώρα, υποστηρίζοντας την προσπάθεια της Πολιτείας και ειδικότερα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για ενίσχυση της τηλε-εκπαίδευσης.

The long-awaited manual The EU Seaports Regulation by Professor Eric Van Hooydonk is now published. This book of 1,307 pages provides an authoritative and comprehensive commentary on all provisions of the Regulation, taking into account its genesis, policy context and objectives, as well as the rich EU case law on the related rules of the Treaty and analogous EU legislation.

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι επιστημονικές εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές επισκέψεις του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “Ναυτιλία, Μεταφορές και Διεθνές Εμπόριο-ΝΑ.Μ.Ε.” (MSc Program in “Shipping, Trade and Transport”) -MSc ΝΑ.Μ.Ε. του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου κατά το χρονικό διάστημα 15/1/2019 έως και 17/1/2019 στην Αθήνα και τον Πειραιά. Το τριήμερο πρόγραμμα των εκδηλώσεων αποδείχθηκε ιδιαίτερα εποικοδομητικό για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές και τις μεταπτυχιακές φοιτήτριες που αποτελούν τα μελλοντικά στελέχη της ελληνικής ναυτιλίας. Η φιλοξενία των φορέων ήταν ιδιαιτέρως θερμή καταδεικνύοντας την αναγνωρισιμότητα του MSc ΝΑ.Μ.Ε. στην αγορά της ναυτιλίας και των μεταφορών.