Πέμπτη, 21 Οκτ 2021

Το ILME σας προσκαλεί στο cyber conference «Συνεργατικότητα στα Logistics» με τη συμμετοχή όλων των φορέων των Logistics, που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουλίου και ώρα 15:00-17:00. Στο 2ωρο Cyber Conference, στο οποίο χορηγός επικοινωνίας είναι μεταξύ άλλων και η OceanMedia,  θα συμμετέχουν για πρώτη φορά όλοι οι φορείς του κλάδου της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, καθώς και εταιρείες του κλάδου (εμπορικές και Logistics) που έχουν να επιδείξουν καλές πρακτικές συνεργατικότητας.

Supply Chain Recovery Map shows Progress per sector

Γράφτηκε από
Δευτέρα, 25 Μαϊος 2020 10:29

Real-time monitoring of how European supply chains are recovering from the coronavirus crisis is possible on the website of supply chain visibility specialist Shippeo. The recovery map figures clearly show that non-food retail, automotive and construction have suffered the most in terms of supply chain activity.

Maintaining supply chains: TT Club supports the industry

Γράφτηκε από
Δευτέρα, 18 Μαϊος 2020 10:41

While many of the Western consumer economies tentatively explore the easing of social restrictions, the global supply chain environment remains significantly disrupted and operators will continue to face many challenges.  International freight insurer, TT Club seeks to guide them with advice for turbulent times.

Αλλάζει την εφοδιαστική το e- shopping ;

Γράφτηκε από
Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020 10:38

Σίγουρα η «επόμενη ημέρα» από την επέλαση της πανδημίας θα παρουσιάσει ενδιαφέρον για την εφοδιαστική καθώς ήδη διεξάγονται συζητήσεις για το τι, το πώς και το πού συνέβη ότι συνέβη. Οι συζητήσεις αυτές διεξάγονται μεταξύ των αρμοδίων για θέμα συνδυασμένων μεταφορών και δικαίως καθώς θα αναζητηθούν συμπεράσματα για τις αρρυθμίες, τα congestion, τους ρόλους του έμψυχου δυναμικού σε καθεστώς πανδημίας κ.ο.κ. . Αλλά οι απαντήσεις που θα δοθούν και θα στοχεύουν στην βελτίωση της εφοδιαστικής πιθανώς να κινδυνεύσουν με αστοχία… Και τούτο γιατί το αγοραστικό κοινό, ο κόσμος κατά το κοινώς λεγόμενο, μάλλον θα εξέλθει της πανδημίας «σοφότερο» ως προς την χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, με την οποία ασχολήθηκε κατά τις ατελείωτες ώρες του εγκλεισμού ελέω των μέτρων. Και επίσης σοφότερο για το e- shopping

Message of the WCO Secretary General regarding the Coronavirus disease

Γράφτηκε από
Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 10:09

In view of the prevailing global situation with regards to the Coronavirus disease (COVID-19), the WCO Secretariat has published a dedicated webpage to update Members and the general public about WCO’s tools, instruments, recommendations, as well as an HS Classification reference document for COVID-19 medical supplies among others. WCO Secretary General Dr. Kunio Mikuriya further addresses a message to the Global Customs Community and its partners to strengthen, collaboration and protection of the international supply chain.

Με ανακοίνωσή της η εταιρεία διοργάνωσης της μεγαλύτερης στον κόσμο έκθεσης Ναυτιλίας στον κόσμο, ενημέρωσε εκθέτες και επισκέπτες, ότι ως αποτελέσμα της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την ανάγκη διασφάλισης της υγείας των εκθετών και των επισκεπτών όπως επίσης και τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την κρίση, αποφασίσε να μεταθέσει χρονικά τα Ποσειδώνια 2020, που είχαν προγραμματιστεί για τις 1-5 Ιουνίου 2020, όπως και όλες τις παράλληλες αθλητικές διοργανώσεις και συνέδρια της Έκθεσης, στις 26-30 Οκτωβρίου 2020, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.

How corona-virus is affecting shipping industry

Γράφτηκε από
Κυριακή, 08 Μαρτίου 2020 15:49

Shipping accounts for 90% of the global trade ensuring steady supply of food, fuel and medicines to consumers across the world. The coronavirus infection that originated in Wuhan, Hubei, China, is threatening to disrupt this trade channel.The effects from the Coronavirus have started to have a negative impact on a number of shipping-related industries and markets, from the dry bulk market, to the tanker and ship-repair businesses in China.

Αναζητούν επιχειρήσεις εξειδικευμένα στελέχη του τομέα των logistics και δεν… τα βρίσκουν.  Ο προβληματισμός, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές  κατεγράφη από «καραμπόλα» σε εκδήλωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Δυτικής Αττικής και με αφορμή αναφορές στην τεχνική εκπαίδευση, τις ελλείψεις της αλλά και τα «κενά της» σε τομείς αναδυόμενους στην ελληνική πραγματικότητα.

Green deal, «πράσινα» τραίνα και… «πράσινα άλογα»

Γράφτηκε από
Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2020 09:01

Κατά 0,4% μειώθηκε στη Γερμανία το περασμένο έτος η κίνηση των αερομεταφορέων, ενώ ακόμη πιο ισχυρή, της τάξεως του 2%, ήταν και η μείωση των εσωτερικών πτήσεων. Αντίθετα, η κίνηση στους σιδηροδρόμους για μεγάλες αποστάσεις έχει σημειώσει σημαντική αύξηση. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στη Σουηδία, απ’ όπου ξεκίνησε και το λεγόμενο κίνημα Flygskam, που ενθαρρύνει τους επιβάτες να μην ταξιδεύουν με αεροπλάνα για να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων. Εκεί, μειώθηκαν κατά 4% οι επιβάτες που ταξιδεύουν από τα αεροδρόμια της Σουηδίας.

Αυτός θέλει… Εμείς μπορούμε;

Γράφτηκε από
Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 08:52

«Μπουργκάζ Αλεξανδρούπολη και άλλες ιστορίες» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος ανασκόπησης μίας «χαμένης» εικοσαετίας για τις συνδυασμένες μεταφορές και σωρείας ευκαιριών ανάπτυξης της περί τον λιμένα της Αλεξανδρούπολης τοπικής οικονομίας. Το αξιοσημείωτο είναι ότι η Αλεξανδρούπολη και το λιμάνι της μένει «πεισματικά» στο προσκήνιο της επικαιρότητας εξ αιτίας μίας σειρά γεγονότων το πλέον πρόσφατο εκ των οποίων κατεγράφη από το παγκοσμίου εμβέλειας δίκτυο CNN.

60 ώρες κράτηση και στην έξοδο με τον κηδεμόνα σας!... Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα αναφορικά με την διακίνηση εμπορευμάτων από την νομοθετημένη ελεύθερη ζώνη εμπορίου, στη χώρα μας, από την ώρα εισαγωγής των εμπορευμάτων στην πιστοποιημένη εγκατάσταση, έως ότου πάρουν το οκ να διακινηθούν ξανά προς εξαγωγή.

Duisport & Cosco to build the largest inland container terminal

Γράφτηκε από
Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2019 10:07

The port of Duisburg is teaming up with Cosco Shipping Logistics to build Europe’s largest inland container terminal, as it looks to tap into “booming” Silk Road rail volumes. However, the move follows claims that Chinese subsidies were turning the burgeoning rail route into a “huge bubble,” due the large number of empty blocktrains leaving China.

Από το 1991, που η ΕΕ ξεκίνησε την διαδικασία απελευθέρωσης της σιδηροδρομικής αγοράς (οδηγία 91/440 και μεταγενέστερες), η πορεία είναι προς την λειτουργία πολλαπλών train operators σε ένα δίκτυο υπό κρατική ιδιοκτησία (αυτό το μοντέλο ξεκίνησε από την Σουηδία). Είναι σαν τις εθνικές οδούς, όπου τρέχουν παράλληλα κρατικές και ιδιωτικές μεταφορικές εταιρείες (ΕΛΤΑ, DHL, DB Schenker, UPS, DHL, κτλ), καθεμιά από τις οποίες πληρώνει διόδια για την συντήρηση κι επέκταση του δικτύου.

Από την αυγή του σιδηρόδρομου στην Αγγλία, τα λιμάνια ήταν από τους πρώτους προορισμούς για το τραίνο. Η πρώτη γραμμή (Liverpool and Manchester railway) που φτιάχτηκε το 1830, συνέδεε το λιμάνι του Liverpool με το Manchester, δίνοντας πρόσβαση στην ενδοχώρα της Αγγλίας για το πρώτο κι απέδιδε το πρωτοφανές μέρισμα του 9.5% στους μετόχους της κάθε χρόνο μέχρι να απορροφηθεί από άλλες εταιρείες. Αργότερα άρχισαν να φτιάχνονται εξειδικευμένες mine to port γραμμές, όπως η Malmbänan στην Λαπωνία για μεταφορά σιδηρομεταλλεύματος από την Σουηδία προς το Νορβηγικό λιμάνι του Narvik (25 εκατομμύρια τόννοι ετησίως), οι γραμμές της δυτικής Αυστραλίας (Pilbara region) προς το Port Hedland (συνολικές εξαγωγές 740+ εκατομμύρια τόννοι), κτλ.